Tuesday, March 18, 2008

Aamuherätys kello 5.00

Mie tykkään koulusta. (Hiekkasäkki!) Ihan oikeesti. (Hiekkasäkki!) Ainakin tästä koulusta mitä mie nyt käyn. (Hiekkasäkki!!) Ainakin melkeen aina. (Hiekkasäkki!!) Tänä aamuna tykkäsin siitä aika pikkusen vähemmän. Saatiin nimittäin mielenkiintonen koulutehtävä eilen Panulta. (Hiekkasäkki!) Nouskaa aamu viideltä, sijoittakaa kamera (normaali tai video) osoittamaan etelään ja kuvatkaa valonvaihtumista alkaen klo 5.00 jatkuen klo 23.00. Juu kaikkihan tietää miten hyvä aamuvirkku mie oon, niin tuo herätys kuulosti aika tuskaselta. Vielä tuskasemman tehtävästä tekee se että mikään mun ikkunoista tai parveke ei osoita etelään ja sinne suuntaan se kamera just piti suunnata. Jos olisin halunnu tehä ton tehtävän just prikulleen tehtävänannon mukaan, olisin keränny kamppeet (Hiekkasäkki!!) ja menny ulos istumaan. Toisaalta 18 tunnin ulkona pakkasessa istuminen ei houkuttanu kovinkaan paljon. Juu kiitos mutta ei kiitos kuitenkaan, joku toinen kerta sitten, jookos.


Eli tein jonkinlaisen kompromissin. Suuntasin kameran suurinpiirtein etelään, enemmänkin lounaaseen. Saa nähä mitä Panu (Hiekkasäkki!!) tästä ratkasusta tykkää. Jos ei tykkää ni se on vähän voi voi. Pitää kuvata koko homma sitten uusiksi vaikka viikonloppuna. Siinä ois syy mennä pääsiäiseksi porukoille, mitä en ollu suunnitellu tekeväni. Mutta katotaan huomenna miten käy.

Huomenna ois meillä tenttikin valokalustosta. Pitäs yrittää epätoivosesti muistaa mikä on veivistatiivi-jalusta, alligaattori, griphead, extension arm, butterfly, pelikaani, magic arm ja miljoona muuta erittäin oudolta kuulostavaa kapistusta, joita tarvitaan kun valaistaan leffoja. Siihen päälle ne ite lamput vielä. Ni ja ampeeri, voltti ja wattimäärät mitä saa käyttää millonkin. Ja viimisenä, mun omana lempparina, miten paksut johdot tarvii, että saa kytkeä.

On muuten ollu aika hauskannäköstä hommaa tuo meän opiskelu viimisen parin viikon aikana. Ollaan käytävään raahattu kaikenkokosta ja näköstä lamppua ja niitä sitten pystytelty enemmän tai vähemmän onnistuneesti Panun huutaessa taustalla "Saako kytkeä, saako kytkeä!?"(Hiekkasäkki!). Ja mistä perkeleestä minä tiiän kun en osaa laskea niitä hiton ampeereita päässäni niin nopiaa. Mut jos vaikka rauhotut vähäksi aikaa ni se vois onnistuakkin, niin kerta.

Mutta nyt takaisin kuvauksen pariin. Puoltoistatuntia menny, enää about 17 jälellä. Eiköhän tämä tästä. Pikkuhilijaa. Hiekkasäkki!



Ja vielä loppuun. Jos kytkettäs kuuden kilon lamppu kuuden ampeerin sulakkeeseen ni voitas säästää sähköä. Juu onnistuu :D Hieman medianomi-huumoria, erittäin kuivaa sellaista kylläkin. Joka ei varmaan aukene kellekkän muulle, joka ei ole ollu Mediatalo ykkösen pikkustudiossa viimisen kahen viikon aikana. (Hiekkasäkki!)

No comments: