Tuesday, September 30, 2008

Jaiks!

Jaiks nimenommaan. Huomena on nimittäin meän ensimmäinen radiolähetys ja mie oon juontamasa. Miks mut laitetaan aina ekaksi näihin tilanteisiin? Olin Säteilyssäkin ekana. Ni ja mistä muuten johtuu nää nimet? Yliopistolla oli Radio Säteily ja täällä on Radio Aktiivinen. Ei oikeen pysty ymmärtään. Mut samapa kai tuo mikä se nimi on, tuskaa se silti tulee tuottamaan. Ainakin minulle. Luulen että tällä kertaa menee toi juontaminen vähemmällä panikoimisella, mut kaikki muu onkin sit aikamoista haipakkaa. Välillä pitää olla neljä toimitettua juttua viikossa. Se on aika perkeleesti ja aivan liian paljon. Ni ja sit kun on niitä suoria haastatteluja. Hitto mie inhoon niitäkin niiiiin paljon. Ja ohan tuolla studiossakin aika monta namiskaa mitä pittää muistaa painaa ja vielä oikeeseen aikaan. Lisää ressiä siis tähän hommaan. Ei kiva ollenkaan. Oon niin monta kertaa jo ollu valmis lopettaan tän koko kurssin. Ei mun mielenlaadula jaksa tällasta paniikkia. Varsinkin kun tietää että tää jatkuu vielä seuraavat 7 viikkoa.

Ni ja kaiken lisäksi saatiin tänään aika helkkarinmoisia uutisia. Joku ääliö oli jättäny "laittoman uhkauksen", niinko sitä kutsuttiin koulun tiedotteessa, jonnekkin kouluun. Uhkauksen sisällöstä ei ollu puhetta mut kaikki varmaan tässä vaiheessa arvaa mistä on kyse. Se uhkaus oli päivätty niin että huomenna kuulemma kosahtaa ja kovaa. Aivan mahtavaa mennä kouluun siis aamulla ja oottaa että mistä nurkan takaa se pyssymies/nainen sitten tulee. Poliisi on kuulemma huomena turvaamasa meän normaalia koulupäivää. Todella rohkasevaa mutta samalla niin saakelin pelottavaa. Ovat ihmiset ainakin ottaneet tosissaan tuon homman eivätkä yritä lakasta sitä maton alle vaikka se pila oliskin. Aika moni on kuitenki ilmottanut, että ei aio huomenna tulla kouluun ollenkaan. Tekis kyllä mieli ehkä itekkin jättää menemättä. Mut ei se taida onnistua. Saija nirhaa mut, jos jätän sen juontamaan yksinään.

Toisaalta taas tuntuu ihan turhalta pelätä. Jotenkin ei vaan osaa aatella, että se vois tapahtua täälläkin. Vaikka siihenhän on tietenkin ihan yhtä iso mahdollisuus kuin missä tahansa muussakin koulussa. Kuulin semmosenkin jutun pari päivää sitten, että Rovaniemelläkin oli saatu uhkaus. Tai ennemminkin tappolista. Se oli ilmestynyt koulun ilmotustaululle ja siinä oli ollu nimet ketkä tää sekopää aikoo ampua Jokelan vuosipäivänä. Vielä sairaamman asiasta tekee se, että tää tyyppi oli saatu kiinni, mut se oli päästetty pälkähästä pelkällä puhuttelulla. Todella rohkasevaa tämäkin. Että kirjottele vaan tappolistoja koulun seinille, ei siitä saa muuta kuin jälki-istunnon korkeintaan. Sairasta.

No comments: