Thursday, April 17, 2008

Mielenkiintosia sivuoireita

Mie oon viime aikoina nähny ihan älyttömän paljon unia. Toinen aina toistaan härömpiä. Siis niin outoja, että tajuan jo unta nähdessäni, että tämä on unta. Syömäni mielialalääkkeen yksi sivuvaikutus onkin, että voi nähdä painajaisia. Niitä en onnekseni ole nähnyt kuin yhden. Tai ainakin muistan vain sen yhden. Eikä sitäkään kauhiasti voinut painajaiseksi sanoa. Olihan siinä sentään David Hasselhoff pahiksena. Saimpahan kuitenkin räjäytettyä sen ennen unen päättymistä :P

Viime yönä näin toisen matkustusunen parin päivän sisään. Olin Katjan kanssa jossain pikkukaupungissa Etelä-Suomessa, jossa kuitenkin näytti ihan joltain Aasian maalta. Ehkä vähän Intialta. Samanlainen kaaos liikenteessä ja sellasia "pikkuautoja" joita ne paikalliset ajo. Mun piti päästä sieltä Jyväskylään, mutta kyytiä ei löytynyt joten mun piti lähtiä kävelemään. Katja aiko tulla autolla miehensä ja lapsensa (kyllä vain, miehensä ja lapsensa) kanssa perässä. Ei mitään hajua miksi minä en tähän autoon päässyt mukaan. Lähdinpä kuitenkin kävelemään. Siinä matkan varrella näky tosi hienonnäkösiä rautateitä jotka oli rakennettu jokien jään päälle. Hyvin mielenkiintosta x)

Jouduin siinä matkalla kävelemään myös sellaisten puisten siltatunnelien läpi. Niissä oli aina ovi kummassakin päässä. Aina kun avasin oven uuteen tunneliin siellä oli mitä oudompia ilmestyksiä. Yhdessä oli huvipuiston vuoristoradan kärryjä valmiina ajoon. Yhdessä oli norsu, jota jouduin syöttämään jollain oudolla ruokayhdistelmällä (joka vain sattui olemaan kädessäni sillä hetkellä) että se siirtyisi ja uskaltaisin mennä sen ohi. En ikinä päässyt Jyväskylään asti, vaan jumitin johonkin toiseen pikkukaupunkiin hotellin vastaanottoon. Halusin vain tietää menisikö sieltä bussia, mutta kaks tyyppiä respassa, jotka muuten puhuivat englantia, yrittivät myydä minulle hotellihuonetta. Vain 160 €/yö, ei kallista ollenkaan heidän mielestään. Eivätkä he millään uskoneet minua, kun sanoin ettei opintotuesta irtoa tuommosia rahoja johonkin hotellihuoneeseen. Lopulta he lupasivat, että jos seuraavana päivänä lähtisi bussiryhmä Lontooseen, minä pääsisin siinä samaa matkaa Jyväskylään asti. En muista miten tämä väittely päättyi, koska heräsin juuri silloin. Herätessäni ihmettelin vaan, että mitä hittoa minä oikein Jyväskylään halusin!!

Viime viikonloppuna näin ensimmäisen matkailuun liittyvän uneni. Näin oikeastaan kaksi niitä, mutta en muista kun toisen. Siinä unessa minkä muistan, olin vaihtarina Jenkeissä, New Yorkissa. Olimme bussissa opiskelijaryhmän kanssa menossa jollekkin lautalle. Luultavasti Staten Islandille. Tämä reissu liittyi jotenkin käymäämme kurssiin. Mukana bussissa oli minun lisäkseni Iita, Sanni, Palosaaren Kati (jota en muuten ole nähnyt peruskoulun jälkeen ikinä, siis ikinä!!) ja äänikurssimme opettaja Vahtola.

Vahtola taisi toimia tälläkin reissulla opettajana tai ainakin hän selitti jotain järjestelyistä meille bussin etuosassa. Joo-o kuulostaa varmaan todella normaalilta unelta tähän asti, jos unohtaa tuon ihmisvalikoiman. No se sekoaa tästä eteenpäin. Unessa nimittäin hypimme kahdesta paikasta toiseen. Tai siis olimme koko ajan bussissa menossa sinne lautalle, mutta välillä se bussi oli New Yorkissa, välillä Torniossa. Ja Torniossakin olimme menossa jonnekkin lautalle. Ihmettelen vaan, että mihin se lautta mahdollisesti meitä oli viemässä, Ruotsiinko Kaupunginlahden yli!? Empä oikeen muutakaan keksiny. Tai ehkä Pikisaareen. Vielä hullumpaa :D Aamulla nauratti kyllä itsellä taas, että mistä hitosta sitä oikeen unia näkeekään. Varsinkin nuo ihmiset. Voisiko olla vähän sekalaisempi sakki!?

Saas nähä mitä kaikki häröilyjä sitä näkee vielä heinäkuuhun mennessä kun lääkitys loppuu. Vai jatkuuko nämä unet senkin jälkeen. Mielenkiintosta olis kyllä myös tietää, mitä ihmettä tuo kaikki tarkottaa!

2 comments:

Anonymous said...

ettet vaan potis matkakuumetta, joka on pahentunut ja ne unet ei helpota ennenkö pääset matkalle :D
-Heljä

Bortsa said...

Matkakuumeen poteminen on erittäin todennäköistä tällä hetkellä :D Enää viis viikkoa ja sitten pääsee.. Siihen asti tyydytän matkahaluni shoppailureissulla Hapitsulle :P