Saturday, July 26, 2008

Boo for Bale, Hooray for Heath.

Tänään oli vihdoin se kauan odotettu päivä. Tai siis ilta. Tänään me sen näkisimme. Tätä oli odotettu koko kesä ja oikeastaan jo koko kevätkin. Ääh, miksei vaikka koko pitkä talvi samantien. Uudesta Batmanista on siis kyse. The Dark Knight. Huuhuuuuu.. kuinka jännittävää. No olihan se. Not.

Sanoisinko että so boring and so brilliant. Siis koko leffa itsessään oli aivan helkkarin tylsä. Kaks ja puol tuntia action-leffaa. Mie olin kaks kertaa leffan aikana ihan varma, että nyt se loppuu. Mutta ei! Nää vaan jatkaa mäiskintää ja räjäyttelyjä sun muuta kaaosta. Come on, ihmiset! Kuka jaksaa kattoo tyhjänpäivästä räiskintää tuntia pitempään? Varsinkaan jos siinä pääosassa on Christian Bale.

Se mies saa mut oikeesti raivon partaalle. Tai ei se mies oikeestaan, vaan se perkeleen puhetapa!! Miks ihmeessä sen pitää puhua niin helvetin kähisevästi, huulet törrölä, muka kuulostaen Batmanina erilaiselta kuin Bruce Waynena!? Se kuulostaa vaan niin hiton rasittavalta!! Ekassa leffassa se jo rassas mua, mutta tässä toisessa se kuulosti vielä pahemmalta! Ehkä Bale on paras Batmaneista (ei kuulosta kauheen vaativalta kun vaihtoehtoina ois Val Kilmer tai George Clooney), mutta en silti tykkää. Okei son oikeesti miettiny tuota roolia ja tehny siitä särmikkäämmän ja moniulotteisemman kun kukaan aikasemmin. Son antanu Waynella synkemmän puolen, minkä se tarvitsee ollakseen uskottava Batmanina. Mut silti. Sen naama rassaa tai joku muu siinä on, mikä ei vaan kolaha.

Leffassa oli kuitenki joku toinen mikä kolahti ja kovaa!! Siis sitä näyttelijäntyötä oli ilo katsella! Todellinen ilo! Mahtavaa nähdä kun joku oikeesti osaa ja uskaltaa heittäytyä ja tehdä omasta hahmostaan niin hyvän ja vielä paremman kuin pystyy! Heath Ledger Jokerina. Jotain niin uskomatonta, että sitä ei riitä sanat kuvailemaan. Jo pelkkien mainosten ja julisteiden perusteella mie olin ihan myyty. Ja son aika paljon sanottu kun tietää, miten hyvin niitä pystyy manipuloimaan. Se että se loistavuus kesti tuon koko kaks ja puol tuntia oli jotain henkeäsalpaavaa. Mindblowing!

Se tyyli millä Ledger esitti Jokeria oli ihan muuta kun Jack Nicholsonin tyyli. Tämä Jokeri oli jotain ihan muuta. Se puhetyyli, se elehdintä, se liikehdintä, se hysteerinen nauru,meikki, asu, ihan kaikki. Se vaan oli niin mahtavaa katsottavaa ja kuunneltavaa. Aivan älyttömän uskomatonta!! Niin mahtavan, skitsofreenisen upeaa! Sanottiin että Ledgerillä oli tooosi isot saappaat mihin astua. No se täytti ne kyllä ja ihan täydellisesti. Oli jopa parempi. Paljon parempi. Son todella paljon, kun kaikki oli varmoja että Nicholson on paras ja ainut Jokeri. No mie kyllä tykkäsin tästä uudemmasta versiosta tooodella paljon enemmän. Voisin vaikka samantien kattoa no Jokeri-kohat uudestaan leffasta. Mitään muuta mie en siitä sitten oikeestaan haluiskaan nähä :P

1 comment:

Anonymous said...

mut gary oldmanki oli tosi hyvä! se esiinty tosi hienovarasesti ja mie tykkään semmosesta. kun se kuulosteli jokeria ja mitenkään muuten se ei osottanu tunteita mut sen ne nenäjutut värisi (miksi hemmetissä niitä kutusutaan!!)sieraimet! nehän ne! tai kun se etsi istumapaikkaa dentin huoneessa. kaunista! se mies tekee työnsä aina sairaan hyvin.